Thursday, April 9, 2020

HANNE - PÅSKEHILSEN FRA TOSCANA

Så er vi “ i den hellige uge”, hvor alle præster arbejder på højtryk, omend det i år sker via nettet.

Palmesøndag blev uden den vanlige olivengren til at velsigne huset ,og jeg går ud fra den lokale præst har kaffeabstinenser. Den normale runde med velsignelse af de nyskurede hjem (og indsamling af bidrag ikke at forglemme), må man gå ud fra , har været aflyst.

Her ,som i Danmark , står påsken meget i familiens tegn,og naturligvis, madens. Der er mange varianter, men kageduen er alle steder. Så på TV, at der fortæres 28500 tons. Vi kan fortsat gå ud for at købe mad, men at indtage den med andre end hvem, der måtte være i husholdningen er “ streng verboten”

Nu buldrer foråret frem, og mange steder ,især ved kysterne har folk meget svært ved at overholde reglerne. På en uge 20000 bøder. Hvis de også kunne inddrive dem, ville det skæppe godt i de offentlige kasser, men det er nok at spænde buen for vidt.

Der vedtages finansielle pakker non stop. Oppositionen er møgsure, og klager over ikke at blive taget med på råd. De byder hele tiden over regeringens udspil.

Og det er da muligt de har ret, men en hel del af deres fortørnelse bunder nok i, at der altid er mere prestige i at sidde ved styrepinden end at halse bag efter.

Premierministeren er en rolig fyr, som jeg tror det er svært at tackle . Ikke de store armbevægelser, men heller ingen slinger, og befriende , ingen hast med at score billige points. Tiden vil vise, om det gik godt el. skidt, men det er meget dejligt, at vi ikke skal se politikere med mega egoer , som Salvini og Renzi føre sig frem hele tiden.

Man har bl. a. åbnet for, at folk kan søge om understøttelse, selvom de ikke har skattepligtige indtægter (læs: de arbejder kun sort) . Specielt i napoliområdet er man bange for, at mange skal falde for fristelsen til højt forrentede lån fra Mafiaen, som vil gøre dem afhængige for livstid. Men vær ikke i tvivl :samme mafia skal nok kunne spinde guld på omstændighederne.

Krisen ser pt ud til at gå den rigtige vej, og det må vi så håbe holder .

Her på bjergsiden er det forår. Fuglesang og blomster, og en enkelt hugorm. Træer der grønnes i skoven, og masser af solskin.

Vidste I forresten, at bier holder fyraften kl. 17.30 sådan cirka? I alle tilfælde alle de glade fyre, der summer rundt i mit moreltræ.

Den første hærfugl kom i dag for at prøve, om et af mine fugtige bede var blødt nok til hans spinkle næb. Gøgen lader vente på sig, måske har han måttet tage en omvej pga de mange lukkede luftrum .

RIGTIG GOD PÅSKE OG HYG JER PÅ DET BEDSTE

🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥
🤗😸
PS: hvis man har tid, er vi nærmest “ tæppebombet” med concerter, balletter, opreraer, museumsture, geograifiske ture osv osv. , og , ——jeg behøver næppe nævne det : madlavningsprogrammer. 🥂🍾

Hanne -
Loro, Toscana, Italien
09 04 2020

No comments:

Post a Comment