Thursday, March 26, 2020

ERIK - TANKER OM FREMTIDEN


Dine mange initiativer er uden tvivl med til at sprede lys og opmuntring i en barsk tid, som ingen af os havde fantasi til at forestille sig for blot nogle måneder siden. 



Det ser ud til, at nationalstaten og den nære familie igen er kommet i højsædet. Måske kan de noget, når de større fællesskabet ikke slår til! Det kan man gøre sig mange tanker om, og det gør vi så også.



Vi kunne også gøre os mange bekymringer om, hvordan det skal gå, når vi engang står tilbage med gælden, konkurserne og arbejdsløsheden og måske en række bristede illusioner omkring systemernes evne eller mangel på samme til at håndtere en "ufarlig" epidemi.



Hvordan ville man f.eks. kunne håndtere en alvorlig epidemi, når alt vi står tilbage med er et sygehusvæsen, der forekommer magtesløs og ikke har plads!



Har vi noget at stå imod med. Har vi den robusthed, der skal til? 



Måske kunne vi lære lidt af, hvordan tidligere generationer tacklede dødelige pest-epidemier, hvad enten det var den spanske syge, den sorte død, eller hvad det nu var. F.eks. ved man, at stort set alle præster i England døde under den sorte død i 1300-tallet, fordi de satsede alt på at trøste og hjælpe de syge og smittede. Stik mod alle forventninger voksede troen og engagementet, og nye horder af unge uddannede sig til præster, fordi de havde set nytten af trøst og hjælp. England drog angiveligt nytte af reaktionen oven på pesten i flere hundrede år.



Vi har videnskaben og sundhedsstyrelsen.....Gad vidst om vi, når alt kommer til alt, er dårligere stillet, end de var?



Mor havde en bror på 17, der døde af skarlagensfeber, og jeg havde en bror, der døde som 5-årig af tarmslyng. Jeg så med egne øjne, hvordan mine forældre klarede det. Og jeg har igen og igen hørt fortællingerne om, hvordan mine bedsteforældre klarede det. De kendte til skjulte kilder og vandfyldte dybe væld, som de kunne øse af, og de fik kraft til at komme videre og havde fantastiske, frugtbærende liv.



Jeg vil gerne stærkt anbefale at lytte til Wintley Phipps, Motivational Success Speaker på dette YouTube link:


https://www.youtube.com/watch?v=o8bW5s2-nZ8 



Erik  -  Hals, Danmark

No comments:

Post a Comment