Friday, March 27, 2020

WYTSKE - GREETINGS FROM THE NETHERLANDS

We hadden het al aan zien komen aan het begin van dit jaar, de uitbraak in Wuhan, en de traagheid waarmee dit werd opgepikt door de Chinese autoriteiten was verontrustend!

Het betekende jammer genoeg voor ons dat we geen voorjaarsvakantie ergens op deze wereldbol in de zon gingen boeken. Broodnodig die zon, gezien mijn chronische tekort aan vitamine D:) maar als je nu ziet wat het virus teweeg heeft gebracht en nog brengt dan is het beter om een pas op de plaats te maken! 
Social distancing geldt ook hier, waaronder 1,5 meter afstand houden, regelmatig je handen wassen en ga zo maar door. Nederland is dus nog niet in total lockdown, wat onbegrijpelijk is voor onze zuiderburen;)

We hebben ons dagelijkse ritme al polderend opgesteld (in gezamenlijk overleg): half 8 op, ontbijt, op de fiets (niet naar school, maar wel een 20-30 minuten bewegen) en/of de hond uitlaten en dan aan het werk. Gelukkig wonen we groot genoeg en dus heeft iedereen een zee aan ruimte om zijn/haar ding te doen (zoals TikTok filmpjes maken als je het helemaal zat bent) en kan ik na de werkzaamheden naar hartelust in de tuin aan de slag! 

Omdat mijn wederhelft vorig jaar sabbatical heeft gevierd, zijn we al gewend om veel bij elkaar te zijn. Ons bevalt het prima! Al gun ik het de kinderen dat ze hun vrienden en vriendinnen vaker zouden kunnen zien. 
Volgende week dinsdag wordt er besloten of de scholen ook na 6 april gesloten blijven. Nog even afwachten dus!

Wytske 

Nederland

No comments:

Post a Comment